Проблема розкрадань кабелю Vega у 1-му кварталі 2016 року залишається гострою

19.04.2016

У поточному році проблема крадіжок кабельно-провідникового обладнання залишається актуальною для компанії практично в усіх регіонах присутності.

За 1-й квартал 2016 року зафіксовано 1830 випадків пошкоджень та крадіжок на кабельній мережі оператора по всій території країни – це 62% від загального числа крадіжок за весь минулий рік. З них 80% (1480 випадків) припадає на Центральний регіон. Показовим буде порівняння – це на 167 фактів розкрадань більше, ніж за весь 2014 рік по всій України.

Найбільш спокійним щодо крадіжок обладнання є Північний регіон країни: в 1-му кварталі зафіксовано 8 фактів розкрадань кабелю (0,8% від загальної кількості по країні).

Особливо великі масштаби пошкоджень та крадіжок кабелю традиційно відзначені у Дніпропетровську: 1185 фактів, що становить 65% від загального числа крадіжок по всій країні за три місяці 2016 року. Протягом останнього року у місті чітко простежується зростаюча динаміка кількості крадіжок та пошкоджень кабелю: з 170 (травень 2015 р.) до 450 (березень 2016 р.) випадків.

Значний ріст кількості крадіжок і пошкоджень кабелю призвело до збільшення фактів непрацюючих послуг Інтернет-доступу, телефонії як у фізичних, так і у юридичних осіб-абонентів компанії. Співробітники експлуатаційних служб компанії в усіх регіонах ведуть постійну роботу з негайного відновлення пошкоджених послуг. Так, із загальної кількості пошкодженого та викраденого кабельно-провідникового обладнання по Україні на сьогодні відновлено більше 45%.

««За кожним розкраданням або пошкодженням кабелю стоять сім'ї і компанії, які залишаються без зв'язку. Є вулиці у Дніпропетровську, наприклад, Робоча, на яких по три рази на місяць вирізають мідний кабель зразу ж, як тільки ми його відновлюємо. Розуміючи важливість телеком-послуг для абонентів, оператор модернізує мережу, дивиться на проблему глобально, але діє локально. Тобто впроваджує нові технології, замінює мідний кабель на оптику там, де це доцільно, щоб припинити злодійство у майбутньому», – коментує ситуацію керівник з корпоративних комунікацій Vega Яна Петрова.