Прибуток від операційної діяльності Vega за 9 місяців 2015 року становить 15,2 млн грн.

22.10.2015

За підсумками трьох кварталів 2015 року прибуток від операційної діяльності оператора склала більше 15,2 млн грн, у той час як аналогічний період минулого року компанія закінчила зі збитком 6,4 млн грн. Цього року на фінансові показники компанії позитивно вплинули оптимізація процесів технічного обслуговування і споживання паливно-енергетичних ресурсів, витрат по оренді приміщень.

За звітний період 2015 року доходи від операційної діяльності Vega склали більше 449 млн грн, що на 8% менше, ніж за аналогічний період попереднього року. Зменшення доходів компанії пов'язане зі складною економічною ситуацією в країні, втратами контролю над активами в Криму та істотним обмеженням діяльності на сході України.

Розмір капітальних інвестицій ПрАТ «Фарлеп-Інвест» за 9 місяців поточного року склав 46,7 млн грн. Vega продовжує інвестувати у розширення та модернізацію мережі і розвиток продуктового портфеля.

Цього року оператор продовжує розвивати мережу і розширювати географію присутності. За три квартали Vega побудувала 150 нових Інтернет-зон по всій Україні. Понад 8 тис. абонентів отримують можливість підключитися до послуг Інтернету, телефонії, IPTV і відеоспостереження за технологіями FTTB, FTTH, GePON завдяки новим зонам.

Станом на 30 вересня оператор обслуговує 451,9 тис. абонентів телефонії та близько 157 тис. користувачів Інтернет-доступу. Абонентська база незначно зменшилася через втрату контролю над активами в Криму в 2015 році.

За підсумками 9 місяців 2015 року компанія Vega перерахувала в якості податків і зборів до бюджетів України всіх рівнів 109,4 млн грн.