8 мільйонів наборів виживання видав Штаб Ахметова жителям Донбасу

15.05.2016

За два роки роботи Гуманітарний штаб Ріната Ахметова видав 8 млн 79 тис. дорослих та дитячих продуктових наборів жителям Донбасу по обидва боки лінії зіткнення.

Для того щоб доставити такі обсяги допомоги, Гуманітарний штаб відправив до Донбасу 200 автоколон. Це 4 703 двадцятитонні фури, які доставили до логістичного центру Штабу в Донецьку і Маріуполя 94 тисячі тон продуктів для формування наборів виживання.

Продуктову допомогу від Штабу протягом збройного конфлікту отримали самі соціально незахищені жителі та переселенці у містах і селах Донбасу, де відкриті стаціонарні пункти видачі, або куди хоча б раз приїжджала мобільна бригада волонтерів. За час роботи «мобільних» волонтерів Штабу з травня 2015 року продуктові набори були видані 137 тис. чоловік у 425 маленьких населених пунктах у «сірій» зоні і на неконтрольованій території.

«8 мільйонів наборів виживання – це величезна кількість врятованих людських життів. Ми знаємо, наскільки вони необхідні, як чекають ці набори у містах, селах і селищах Донбасу. У кожному пакеті з гуманітарною допомогою, який приходить від Ріната Ахметова людям, не просто продукти харчування – у них повага, турбота, увага і любов до кожного земляка», – розповіла Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.